Products

Риболов в Норвегия

Обща информация: Норвегия е истински рай за всички любители на риболова. Поради своето местоположение , климат, релеф и безброй водни басейни и реки Норвегия се счита за  една от топ риболовните дестинации в света.

Category:
  • Description
  • Reviews (0)

Description

РИБОЛОВ В НОРВЕГИЯ 2018

Обща информация: Норвегия е истински рай за всички любители на риболова. Поради своето местоположение , климат, релеф и безброй водни басейни и реки Норвегия се счита за  една от топ риболовните дестинации в света.

 

Риболовни екскурзии:  Норвегия е осеяна по краебрежието си със стотици малки и големи селца и градове, където се практикува спортният речен или морски риболов. Обикновено риболовците избират желаната дестинация и местни риболовни организатори съдействат с наемането на подходящо настаняване в зависимост от големината на групата. Обичайно това са малки или средно големи рибарски къщи оборудвани със всичко необходимо за един едноседмичен престой в това число спалня, хол, кухня, баня. По време на такова риболовно пътуване гостите сами приготвят своята храна или посещават местните уютни ресторантчета. Ловни организатори предоставят под наем в пакетната цена различни по големина лодки, които риболовците да използват по време на риболова. Лодките се управляват от самите клиенти – самостоятелно като разбира се местният ловен организатор обяснява къде са най- подходящите и добри места в района за дадения вид риболов. Възможно е срещу допълнително почасово заплащане да се наеме и риболовен водач, който да съпровожда клиента в първите дни на своя риболов. Всички необходими пособия и екипировка за един риболов се взимат под наем на място. В зависимост от риболовната тактика и дадения вид риби който ще се лови се използват живи или изкуствени примамки като най – правилните съвети се получават на място от местния риболовен организатор.

Местоположение: рибарско селце „Å i Lofoten“ – където риболовните мечти се превръщат в реалност!  

География: архипелагът  „Lofoten“  е с дължина 190 км. и обхваща територия с приблизитлна големина 1 250 кв. км. Разположен е на 300 км от северния полерен кръг. Срещат се много стръмни скалисти върхове с височина над 1000 метра над морското равнище.

 Климат: уникалният климат на югозападен „Lofoten“ се дължи основно на течението Гълфстрийм , което носи топли течения в района. През зимата температурите са  от 0 °C  до + 10 ° C с чести бури и обилен валеж или снеговалеж. Лятото е по-топло. Започващо през Юни с температури, които могат да достигнат до 30 ° C.  От Май до Юли слънцето тук не залязва.

 

Риболовен Сезон: 7. Май до 7  Септември

 

Риболов на:  големи риби –  Cod,   Halibut,  Coalfish и други.

 

Транспорт: полет до град Bodo , Норвегия и ферибот за 3,5 часа до „Å i Lofoten“.

 

Продължителност: 7 дни/ 5 риболовни дни.

 

Примерна програма:

– ДЕН 1  :  Полет София – Бодо. Посрещане на летището и трансфер до ферибота. Следва 3,5 ч. Плаване до рибарското селце „Å i Lofoten“ , където  ще ни посрещне местния риболовен организатор. Трансфер до мястото на престой и настаняване.

– ДНИ 2 до 6 – самостоятелен риболов. Клиентите използват лодка, която управляват сами. За целта те трябва да са над 30 годишни или родени преди 1980 година , за да могат по закон да управляват сами лодката без да имат специално разрешително. Необходимо е човек да има предварителна представа за управлението на лодка!

– ДЕН 7:  Ранно сутринта в 6:30 изпращане до ферибота и отпътуване за Бодо. Пристигане в 11:00 часа и трансфер до летището.  Полет за европа и София.

 

Лодка: Quicksilver 580, 80 hp. Подходяща за ползване от 1  до 4 риболовци едновременно. Разполагаща със закрита кабина,  дълбочинен сонар, GPS / plotter. Горивото са всекидневните излети се заплаща отделно.

 

Настаняване: в това число електричество, вода, отопление.

 Пакетна цена за настаняване и наем на лодка:

– при един риболовец    –   Цена при запитване!

– при двама риболовци –   Цена при запитване!

Включено в цената:

– наем на рибарска къща;

– 1 смяна на чаршафи и кърпи;

– такса крайно почистеване;

– електричесво и вода по време на престоя в къщата;

– наем на риболовна лодка – Quicksilver 580, 80 hp;

– помощ и насоки от местния риболовен организатор.  

 

Не е включено в цената:

самолетни билети до Бодо. Приблизителна цена;

– ферибот Бодо – „Å i Lofoten“  – Бодо;

– заплащане на риболовен водач – мин. 2 часа / ден. Всеки следващ час;

– разход на гориво за лодката;

– наем на рибарско оборудване (въдица с макара и корда.);

– наем спасителен костюм -;

 

Информация: на разположение на клиентите е хладилна стая. Където могат да замразят своя улов. Разрешеното количество рибни продукти за износ от Норвегия е до 20 км на човек.

За осъществяване на това пътуване е необходимо да се ползва добър английски език.

Reviews

There are no reviews yet.


Be the first to review “Риболов в Норвегия”